Verkooppunten

Onze bieren zijn sinds kort verkrijgbaar bij 3 verkooppunten in de omgeving. Geniet van onze bieren bij Bierbrasserie Koster in Santpoort-Noord, een gezellig en populair speciaalbiercafé, bij de slijterij Tessels in Haarlem-Noord en Wigbolt in Heemstede.

Kijk voor een totaaloverzicht van onze verkooppunten ook altijd op de pagina Verkooppunten.

Nieuw whiskeybier

Naast de From Russia with Love – die een zware stout is – heeft de brouwerij nu ook een mooi blond whiskeybier uitgebracht met de naam How Scotch is the Fish?

Het is een bier gebrouwen met echte whiskeymout, en wat andere mouten, maar daarnaast alleen suiker voor de zoete afdronk. Het combineert daardoor de eigenschappen perfect van rijk en krachtig speciaalbier en een stevig geturfde whiskey.

Laat je onderdompelen in dit unieke bier en proef de echte Schotse whiskey in dit zware bier. Het is een zware rakker met circa 10% alcohol.
De naam is een ode aan de dancehit van de formatie Scooter.  

Etiket How Scotch is the Fish

Brouwerij de Geepjes officieel!

Het is op deze website misschien een beetje te stil, maar de brouwerij draait gewoon lekker door met veel experimentele bieren die we uitproberen, veel proeven, en veel nieuwe bieren die gebrouwen worden.

Maar dat is niet waar dit nieuwtje om draait. Nee, sinds 12 november staan we nu dan ook ingeschreven bij de Kamer van Koophandel (KvK), waarmee de brouwerij officieel is geworden!
We kunnen daarmee nu ook onze bieren gewoon bij bierfestivals verkopen, of bij slijterijen en bierwinkels. Daar gaan we nu dan ook mee aan de slag. We hopen uiteraard op goede recensies, want ons doel is dat iedereen moet kunnen genieten van lokale, ambachtelijke, , wat zwaardere experimentele biertjes.

We zullen deze website ook wat meer bijhouden, maar je kunt ons ook blijven volgen op Facebook of Instagram.

Proost!

Kwaaie Drop op fles

De Kwaaie Drop is waar het allemaal allemaal mee begon. De eerste Kwaaie Drop was een samenwerking met Brouwerij Molenduyn te Santpoort. Nu 3 jaar later werd het tijd om onze eigen variant te brouwen van dit bier. Onze versie heeft een alcoholpercentage van 9,6% en is een prima bier voor de aankomende winter. Vol van smaak en verwarmend. Lekker voor bij de kachel of de (digitale) open haard.

Verder hebben we in de tussentijd twee varianten chocolade milkstouts gebrouwen, waarvan 1 variant met cacao nibs, whiskey en vanille, en 1 variant met koffie, cacao nibs, whiskey en vanille.

Circulair en duurzaam (2)

Naast de Gepenkoek die wij van het bostel maken is een ander product die wij maken van het bostel de Gepenmuesli. Naast de bostel voegen wij noten en kokossnippers toe aan het bostel en dan heb je een ultiem gezonde muesli met weinig calorieën. Naar keuze kun je andere ingrediënten toevoegen om de Gepenmuesli meer smaak te geven.

Circulair en duurzaam (1)

Brouwerij de Geepjes vindt duurzaamheid en circulariteit erg belangrijk. Vandaar dat wij het bostel waarmee wij het bier hebben gebrouwen nogmaals gebruiken, om hier andere producten van te maken. 1 van deze producten is het maken van koeken van de bostel die wij gebruikt hebben voor het maken van bier. Nadat wij de enzymen van de mouten hebben gebruikt voor het bier, gebruiken wij het restant, het zogenaamde bostel, voor het maken van de Gepenkoek. Op deze manier zijn wij circulair en duurzaam bezig. De vriendin van Mario is verantwoordelijkheid voor deze overheerlijke koeken.

Kwaaiedrop

De brouwerij staat niet stil, integendeel; Op 5 september is er wederom een bier gebrouwen. Dit keer wordt het een quadrupel gebaseerd op de biertradities van de Belgische monniken die al eeuwenlang op traditionele wijze bier brouwen in de kloosters en abdijen. Het bier krijgt een mooie volle smaak met een verwacht alcoholpercentage van meer dan 8%; een bier voor de echte liefhebber van volle, donkere bieren naar Belgische traditie.

We geven dit bier de naam Kwaaiedrop. Hiermee is het enthousiasme voor het bierbrouwen destijds allemaal begonnen en we konden het niet laten om dit fantastische bier nu eens een keer zelf te brouwen, om te kijken of we dit prachtige bier kunnen overtreffen.

Nieuw bier in de maak

Op 4 juli is er weer driftig gebrouwen met een nieuw bier, nu op de nieuwe locatie van brouwerij Landzicht. Een Belgische sterke bruine in de stijl van Gouden Carolus Classic. Na een lange dag is er circa 40 liter op vat gezet, dat inmiddels goed aan het gisten is. Wij verwachten het jongbier over 3 weken op de fles te kunnen zetten, waar het verder kan rijpen.

Welkom bij Brouwerij de Geepjes

Welkom op de website van de ambachtelijke bierbrouwerij de Geepjes. Leuk dat je een kijkje komt nemen hier.
Wij zijn een jong en enthousiast team, die zelf ook graag genieten van een lekker biertje. Ons motto is om smaakvolle bieren te brouwen, met rijke en intense smaken. De focus ligt daarbij wat meer op de wat zwaardere bieren. Wat overigens niet betekent dat we nooit een blond of een witbier zullen brouwen, wij staan voor alles open en experimenteren er op los.

Wij brouwen lokaal op ambachtelijke wijze, met zoveel mogelijk lokale ingrediënten. Duurzaamheid en circulariteit staat bij ons hoog in het vaandel; Wij hergebruiken flesjes waar mogelijk en geven ons restproduct van het brouwen – het zogenaamde bostel – een tweede leven als voedsel voor de landbouw.