Brouwerij

Onze brouwerij is sinds juli 2020 gevestigd bij brouwerij/boerderij Landzicht in Velserbroek, maar het meeste werk vindt plaats in Schoten, te Haarlem, Noord-Holland. Daar zijn de creatieve geesten dag en nacht aan het onderzoeken hoe de kwaliteit van hun bieren omhoog kan en welke recepten er gebrouwen gaan worden. Hieronder vind je een impressie van de brouwerij.

Cor is hier aan het werk met de schootmolen, waarmee de mouten fijngemalen worden. Dit is de eerste stap in het brouwproces, en uit ervaring kan ik je zeggen dat dat een hele belangrijke stap is.

Doc is hier aandachtig bezig met het roeren in de pan tijdens het maischen, dat een heel secuur proces is. Daarbij wordt nauwlettend de temperatuur in de gaten gehouden.

Een van de laatste stappen in het proces is het bottelen, waar de lege flesjes gevuld worden met jongbier en een beetje suiker om te rijpen op de fles. Alle flesjes krijgen daarbij een grondige schoonmaakbeurt.

Veel onderdelen van het brouwproces blijven handwerk, maar bij sommige stappen combineren wij dit met de modernste techniek. Met dit apparaatje hiernaast afgebeeld, kunnen wij exact de status van de vergisting bijhouden, waarmee we het juiste moment van het bottelen bepalen.
Daarmee kunnen we altijd dezelfde hoge kwaliteit garanderen van het bier.